Росія вже тиждень намагається агресивно атакувати позиції Збройних сил України, називаючи це "другим етапом спецоперації". Однак якихось успіхів та значних результатів окупанти не отримали.

Це констатував професор стратегічних досліджень у Сент-Ендрюському університеті Філліпс О'Брайен в ефірі BBC Radio 4 Today.

Аналітик зауважив, що за час повномасштабної війни проти України російське командування виявило ознаки дурості та розпачу. Колосальні втрати окупантів практично роблять неможливим зрушення з мертвої точки лінії фронту.

Відео дня

Російська армія деморалізована після низки програшів, тому солдати не ефективні в боях.

"Насправді вони майже не просунулися. Вони зазнали так багато втрат у київській кампанії та інших… і, наскільки ми можемо судити, вони воюють не дуже розумно", – заявив О'Брайєн.

Експерт зауважив, що переможених окупантів перекинули з північного напрямку на Донбас. Військо зазнало поразок, виснажене та неефективне.

"Ці солдати, яких вивели з Києва, були переможеними солдатами – вони бачили та вчиняли військові злочини, вони бачили, як гинуть люди, вони були виснажені, вони втратили техніку. Той факт, що росіяни не дають (Україні - УНІАН) спокою, є ознакою або тупості, або розпачу", – резюмував аналітик.

Раніше радник голови Офісу президента Олексій Арестович доповів про ситуацію на сході України на цей час. За словами Арестовича, головні зусилля ворог продовжує зосереджувати на намаганні війти від міста Ізюм на Харківщини до міст Слов'янськ та Краматорськ на Донеччині, намагається штурмувати Луганщину.

Британська розвідка констатує, що попри те, що Росія домоглася деяких територіальних успіхів на Донбасі, український опір був сильним у всіх напрямках і завдав російським силам значної шкоди.

Вас також можуть зацікавити новини: