Міноборони допустило до експлуатації 9 українських роботизованих комплексів  / колаж УНІАН, фото Міноборони

З початку поточного року фахівці Міноборони України кодифікували та допустили до експлуатації у Силах оборони України дев'ять наземних роботизованих комплексів українського виробництва. Про це повідомив начальник управління МОУ полковник Володимир Рочняк, інформує прес-служба відомства.

"Роль безпілотних систем на полі бою збільшується, сьогодні вони виконують широкий спектр завдань, поступово мінімізуючи присутність людини на лінії фронту. Багато вітчизняних виробників нині сфокусовані на виробництві роботизованих систем з метою підвищення спроможностей Збройних сил України та збереження життя наших воїнів. Тільки з початку 2024 року кодифіковано 9 наземних роботизованих комплексів, створених українським зброярами", –  розповів Рочняк.

Він зазначив, що кодифіковані безпілотні платформи призначені для виконання різних завдань на полі бою. За його словами, окремі з них є носіями системи озброєння, зокрема, кулеметів різних калібрів. Ці бойові роботи дозволяють нашим воїнам з укриття дистанційно вести вогонь по противнику, що убезпечує їх від поранень та загибелі.

Відео дня

Рочняк також поінформував, що серед кодифікованих цьогоріч безпілотних наземних комплексів також є роботи для евакуації поранених з поля бою, виконання логістичних завдань, мінування та розмінування.

Міноборони допустило до експлуатації 9 українських роботизованих комплексів  / фото Міноборони

Довідково: кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO дозволяє закуповувати цю зброю за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно Міністерство оборони представило вітчизняний реактивний ударний безпілотник "Кажан" Е620

"Кажан" Е620 – реактивний ударний безпілотник класу "бомбер" українського виробництва. Гексакоптер (безпілотник на шістьох гвинтах) може багато разів скидати боєприпаси чи міни на цілі

Цей БпЛА здатен нести різні боєприпаси на висоті до 1000 метрів зі швидкістю до 72 кілометри на годину і на відстань до 12 кілометрів. І за свідченнями військових, навчитися літати на "Кажані" можна досить швидко.

Вас також можуть зацікавити новини: