Триває накопичення сил і засобів ворога / фото REUTERS

Найближчими днями окупанти спробують здійснити прорив на Луганщині.

Про це повідомив голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай.

"У нас триває накопичення сил і засобів ворога. Вони все ніяк не можуть зважитися на той прорив, який все одно буде, на жаль. Щось десь вони намагаються постійно атакувати, постійно їм дають по зубах", - розповів він.

Відео дня

Зокрема, за словами Гайдая, дуже важкий бій був у Рубіжному з 4 ранку і до пізнього вечора 7 квітня.

Там окупанти намагалися продавити оборону українських військових, але отримали відсіч - захисники знищили два ворожі танки та понад 40 окупантів.

"Сьогодні так само вранці лізуть, вже один танк підбитий, на жаль, тільки підбитий, а не знищений. Не зупиняються падлюки, чітко розуміємо, що готуються. Коли саме буде цей прорив поки чітко не зрозуміло, але найближчими днями, на жаль, полізуть", - додав глава ОВА.

Він розповів, що, через те, що ворог не може пробити оборону, щодня він "Градами", "Смерчами" і літаками обстрілює майже всю територію області - від Золотого, Тошківки та до Попасної.

За словами Гайдая, в Попаснянській громаді дуже погана ситуація. Зокрема, сьогодні вдалося вивезти кілька сотень людей, але у всій громаді залишається десь 14 тис.осіб.

"Евакуація триває... Будемо вивозити всіх до останнього, поки є можливість", - підкреслив він.

Глава ОВА додав, що обстріли з кожним днем посилюються, попри домовленості про гуманітарні коридори.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • По всій Україні йдуть запеклі бої. Ворог бомбить міста, з особливою жорстокістю знищується мирне населення. Населені пункти буквально стираються з лиця землі.