Росіяни знищують житлові будинки в Лисичанську / фото t.me/luhanskaVTSA

Російські війська атакують та утримують частину Лисичанського нафтопереробного заводу, у місті знищують будинок за будинком.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Ворог марно намагається оточити українських військових, атакуючи Лисичанськ з півдня та заходу. Не вдається росіянам захопити і автодорогу, яка дає сполучення з Бахмутом. Жителі Лисичанська майже цілодобово знаходяться в підвалах і будинках. Обстріли міста дуже щільні", – зазначив він.

Відео дня

За його інформацією, у Лисичанську багато загорянь житлового фонду та інфраструктурних об'єктів. Крім будинків, полум'ям було охоплено й два торгові центри, в одному з яких вигоріло відразу три поверхи.

Росіяни знищують житлові будинки в Лисичанську / фото t.me/luhanskaVTSA

Як повідомив голова ОВА, від потужного вогню росіян постраждали також Білогорівка та Волчоярка.

"Крім того, росіяни провели штурмові дії в районах Тополівки та Північної частини Вовчеярівки та Малорязанцевого, частково мають успіх, утримують під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка – Лисичанськ. Водночас наступ противника в напрямку Лоскутівка – Лисичанський желатиновий завод українські воїни зупинили та змусили відійти", – додав Гайдай.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти зосередили основні зусилля на оточенні українських військ в районі Лисичанська.

Вас також можуть зацікавити новини: