Фото ua.depositphotos.com

На Київщині триває безкоштовна реконструкція будинків, зруйнованих через військову агресію РФ. Ініціатива стала можливою завдяки проекту "Повернись додому" волонтерської організації "Медіаоборона".

У рамках цього проекту волонтери продемонстрували, як ремонтується будинок багатодітної родини: відеозвіт було опубліковано в Телеграм-каналі МЕДІАОБОРОНА.

Навесні сім'я пережила авіабомбардування – на сусідній будинок впала російська бомба. Від уламків та вибухової хвилі була значно ушкоджена домівка родини, в якій батьки виховують трьох дітей. Наразі на будинку проводяться фасадні роботи. Крім цього, його утеплюють пінопластом, який дозволить значно зекономити на опаленні. Також повністю накрито та утеплено дах.

Відео дня

"На жаль, руйнування на Київщині колосальні. Наразі, коли багато родин повертаються додому, ми робимо все можливе, щоб максимально швидко відновити будинки. Ми відновлюємо не лише частково, а приводимо будинок у стан, який він мав до війни", – прокоментував Олександр Дубінський, ініціатор проекту з відновлення житла.

Будівельні роботи проводяться за підтримки забудовника з Вінниці Володимира Хоменка. За півтора місяці силами волонтерів планують повністю відновити п'ять будинків для малозабезечених родин, багатодітних сімей та одиноких людей похилого віку.