Ворог ризикує втратити динаміку атаки, набрану після Лисичанська / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти наступають на Донбасі невеликими підрозділами у складі рот і взводів. За останні три доби загарбники не змогли істотно просунутися вперед на будь-якій ділянці фронту. Через це вони ризикують втратити динаміку, набрану після взяття Лисичанська, з якого відійшли ЗСУ.

Такою інформацією поділилася британська розвідка у своєму традиційному звіті про війну в Україні.

"На Донбасі російські сили продовжують наносити артилерійські удари по широкому фронту, після чого в деяких районах проводяться пробні атаки невеликими підрозділами у складі рот і взводів. Однак за останні 72 години вони не домоглися значних територіальних успіхів і ризикують втратити динаміку, набрану після взяття Лисичанська", — повідомили в британській розвідці.

Відео дня

У звіті також сказано, що техніка, зброя і тактика радянських часів, які використовуються рашистами, не дозволяють швидко відновити і наростити атакуючий темп, якщо немає істотної кількісної переваги. А досягти її Росія на поточний момент нездатна.

Представники британської розвідки також згадали чотиристоронні переговори між Україною, РФ, ООН і Туреччиною. Вони стосувалися експорту зерна та обміну полоненими. Незважаючи на успішну бесіду, дипломатичне завершення війни зараз залишається вкрай малоймовірним.

Нагадаємо, українські захисники щодня відбивають штурми окупантів на Донбасі. У ранковому зведенні 14 липня Генштаб ЗСУ розповів про успішну оборону від ворожих атак на Бахмутському і Слов'янському напрямках. Біля Верхньокам'янського тривають бойові дії, а в районі Кам'янки противник має частковий успіх.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: