В Україні триває війна / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко назвав три ключові задачі перед ЗСУ після виходу з Авдіївки. Їхнє виконання має допомогти зупинити просування російських військ на цьому напрямку.

"Наразі наші сили стабілізують лінію оборони і будуть виконувати такі задачі, щоб завдавати якомога більших втрат ворогу і зупиняти його просування. Чи вдасться це зробити на цій лінії оборони? Сподіваюся. Але не виключено, що доведеться відходити на наступну лінію, яка зараз активно будується і укріплюється. Це покажуть тільки бойові дії", - зазначив Мусієнко в інтерв'ю УНІАН.

При цьому експерт перерахував наступні три комплексні задачі, на виконанні яких зараз сконцентровані ЗСУ:

Відео дня

"Перша - це в межах тих сил і засобів, які в нас є, зупинити просування ворога і завдавати йому максимальних втрат. Друга - це максимальний акцент на добудову оборонних рубежів, фортифікаційних споруд... Третя - це зменшення авіаційного компонента ворога".

Говорячи про знищення російської авіації, Мусієнко пояснив, чому це особливо важливо:

"Щоб вони не завдавали ударів КАБами. Адже якщо вони зможуть це робити, буде лише питанням часу, коли вони рознесуть будь-які оборонні рубежі. На цьому зараз треба концентруватися, і це зараз відбувається".

Оборона ЗСУ біля Авдіївки - що повідомлялося

Як писав BILD, українські захисники вибудували оборону вздовж водойм на захід від Авдіївки.

Повідомлялося, що з моменту виходу ЗСУ з Авдіївки російські окупанти просунулися на відстань до 5 км, захопивши села Степове, Північне, Ласточкине та Водяне.

Вас також можуть зацікавити новини: