У Криму впав Ка-27 / скріншот

Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук під час брифінгу розповів деякі деталі падіння російського гелікоптера Ка-27 у тимчасово окупованому Криму 10 квітня.

Він заявив, що поки щось казати про операцію зарано, але при цьому підтвердив, що цей гелікоптер дійсно впав.

"Була інформація, що цій катастрофі передував вибух. Тобто, скоріш за все, він (гелікоптер - УНІАН) впав не тільки через суто технічні причини. Мабуть, на борту у нього сталася якась подія. Можемо констатувати, що це відбувалося на світанку", - сказав речник.

Відео дня

Плетенчук також підтвердив, що після падіння відразу було розпочато рятувальну операцію. Для цього росіяни залучили інші свої гелікоптери та катер типу "Раптор". На думку речника, наразі рятувальна операція вже завершена. Щодо втрат противника через цю подію речник ВМС інформації не надав.

У Криму впав російський Ка-27

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 квітня стало відомо, що у тимчасово окупованому Криму знищено російський корабельний багатофункціональний вертоліт Ка-27. Й про ліквідацію заявляв речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук, який зазначив, що у Криму "мінус" Ка-27, який "щось шукав, і знайшов".

Вертоліт Ка-27 створений для виявлення, відстеження та знищення підводних човнів. Може забезпечувати виконання тактичних завдань як самостійно, так і у складі групи. Здатен працювати з берегового аеродрому, та з борту корабля.

Вас також можуть зацікавити новини: