Українські пілоти щодня б'ють по позиціях росіян / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Авіація Сил оборони України за 29 березня завдала серію успішних ударів, а саме: по одному пункту управління, одному зенітно-ракетному комплексу та 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських військ, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Також наголошується, що підрозділи ракетних військ вразили два райони зосередження особового складу, два зенітно-ракетні комплекси та один артилерійський засіб росіян.

Тим часом війська РФ завдали 38 ракетних і 59 авіаційних ударів, здійснили 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ і населених пунктах.

Відео дня

Війна в Україні 29 березня - ситуація на фронті

За даними Генштабу, за добу на фронті в Україні зафіксовано 61 бойове зіткнення. Ситуація на найбільш "гарячих" напрямках така:

  • на Лиманському напрямку Сили оборони України відбили 10 атак у районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області;
  • на Бахмутському напрямку бійці відбили дві атаки в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 16 атак у районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області росіяни понад 20 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ;
  • на Оріхівському напрямку війська РФ за підтримки авіації здійснили дві безуспішні атаки;
  • на Херсонському росіяни двічі атакували на лівому березі Дніпра.

Раніше повідомлялося, що 29 березня вдень російські війська атакували Одесу ракетами Х-59. За даними мера міста Геннадія Труханова, через падіння уламків постраждали 5 осіб, зокрема 15-річний підліток.

Вас також можуть зацікавити новини: