Захисники України на Таврійському напрямку за добу ліквідували понад 400 супротивників / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

На Таврійському напрямку Сили оборони України знищили 2 російські міномети "Тюльпан", зенітно-ракетний комплекс "Тор" і 460 російських окупантів.

Про це йдеться в Оперативній інформації від Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку у соцмережі Facebook. Зокрема, українські підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу Оперативно-стратегічне угруповання військ "Таврія" протягом доби виконали 1056 вогневих завдань. Триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

"Загальні втрати ворога склали 460 осіб", - йдеться у зведенні. Українським захисникам вдалося знищити 2 російських самохідних міномети 2С4 "Тюльпан" калібру 240 мм, які призначені для ураження укріплених фортифікаційних споруд.

Відео дня

Окремо сказано, що знищено 49 одиниць військової техніки. Загалом загарбники втратили 10 артилерійських систем, 9 бойових машин піхоти, 9 безпілотників, 6 автомобілів та одну одиницю спеціальної техніки. Окупанти безповоротно втратили ще 13 танків.

Сили оборони України знищили один засіб ППО, а саме ЗРК "Тор", а також 3 склади боєприпасів ворога. Водночас на Таврійському напрямку ворог завдав 16 авіаударів, провів 47 бойових зіткнень та здійснив 763 артобстріли.

Триває повномасштабна війна - новини, які варто знати сьогодні

Як повідомляв УНІАН, 23 жовтня у тимчасово окупованому Бердянську рух опору підірвав автомобіль із чотирма співробітниками російської ФСБ.

Вранці 26 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що упродовж минулої доби відбулося близько 80 бойових зіткнень з російськими загарбниками. Найгарячішими були Мар’їнський та Авдіївський напрямки. Пізніше у Генштабі повідомили, що за добу були знищені 810 російських загарбників, і тепер втрати Росії на сьогодні в Україні становлять приблизно 297 тис. 120 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: