Яка ситуація в Криму зараз? / фото із соцмереж

Після "прильотів" в Криму місцеві жителі виставляють на продаж авто, квартири і пансіонати. Рівень туризму на окупованому півострові цього літа знизився вдвічі порівняно з минулим роком.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, "прильоти" і вибухи, які сталися тут на початку серпня, викликали панічні настрої серед окупаційної влади. 

Тривала нездатність зупинити атаки в анексованому Криму викличе невдоволення у частини проросійського місцевого населення, анонсують в Американському інституті з вивчення війни.  Хоча на півострові Москва використовувала всі типи сил безпеки, навіть Росгвардію, Кремлю все ж додатково доведеться перекинути частину своїх військових сил в анексований Крим, вважають аналітики.

Місцеві розповідають журналістам, що напруга серед населення анексованого Криму наростає, мовляв, люди поглядають у бік Керченського мосту, а на сайтах з продажу автомобілів багато оголошень "Терміново продам авто у зв'язку з переїздом", на продаж виставляють і квартири.

Туристичний потік в анексований Крим впав удвічі, заявили в Асоціації туроператорів Росії, у севастопольських чатах - не менше паніки. Кримчани діляться один з одним тривожними, нічим не підтвердженими, припущеннями про можливу підготовку удару по Кримському мосту.

Паніка серед окупаційної влади Криму буде пропорційно впливати на кількість репресій проти різних категорій жителів анексованого півострова, кажуть у громадській організації "Крим SOS".

"У першу чергу це кримські татари, у яких нещодавно проходили обшуки. Вони зараз будуть шукати, на кого можна звалити провину. І будуть максимально налаштовувати людей проти один одного", - заявляє Андрій Тильненко, голова правління громадської організації "Крим SOS". 

На блокпостах, які окупаційна влада встановила на Керченському мосту ще 9 серпня, продовжують перевіряти тих, хто виїжджає з анексованого Криму. Особливо уважно, кажуть координатори "Крим SOS", перевіряють українців, для яких єдиним шляхом більш безпечної евакуації з Херсонської та Запорізької областей є саме Крим.

Як раніше повідомляв УНІАН, більше половини бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу після вибухів на початку серпня на авіабазі "Саки" біля Новофедорівки в окупованому Криму.

За словами радника ОПУ Олексія Арестовича, операція зі звільнення Криму почалася.

Вас також можуть зацікавити новини: