Безпілотник Орлан / фото МО РФ

Російські окупанти використовують у війні проти України безпілотники, їх у ворога поки достатньо, деякі моделі несуть особливу небезпеку.

Про це розповів 24 каналу боєць підрозділу розвідки батальйону Дніпро-1 Олексій Рибалка. Він уточнив, що у росіян багато спеціалізованих військових систем, також вони використовують цивільні дрони Mavic або коптери Autel з тепловізором.

"У них їх дуже багато, бо, я підозрюю, що у них є великі обсяги поставок цих дронів прямо в Збройні Сили Росії", - зазначив боєць.

Відео дня

Він також розповів, що ворог має на озброєнні дрони літакового типу, пристосовані під різні завдання. Вони становлять небезпеку для ЗСУ.

Зазначимо, за даними української розвідки, за час повномасштабної війни з РФ українська армія знищила 719 безпілотників ворога, у тому числі п'ять - за останню добу.

Напередодні ЗМІ дізналися, що Іран нібито вже поставив Росії ударно-розвідувальні БПЛА "Shahed 129". Як повідомлялося, партію іранських дронів відправлено Каспійським морем до Росії. Надалі військовий вантаж через Астрахань і Волгоград планується доставити на кордон України.