В районі Донецька знову дуже гаряче / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Сили оборони України зараз утримують та контролюють Авдіївку, у Мар‘їнці ворог стикнувся з потужним опором у місті. Про це написала заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Вона наголосила, що найгарячіше зараз на трьох напрямках - Авдіівському, Мар’їнському, Бахмутському. 

Маляр зауважила, що Авдіївський і Мар‘їнський напрямки мають також узагальнену назву "Таврійський напрямок". Це зона відповідальності генерала Олександра Тарнавського. 

Відео дня

"Там зараз тривають жорсткі бої. Ворог має на меті взяти під контроль Авдіівку та Мар‘їнку. На Авдіівському напрямку ворог зосередив основні зусилля і намагається захопити місто. Але наші бійці стійко утримують оборону і контролюють Авдіївку", - розповіла заступниця міністра. 

За її інформацією, у Мар‘їнці ворог просунувся у місто.

"Йшли бої фактично в центрі, але наші сили оборони дуже ускладнили ворогу задачу. Стикнувшись з потужним опором у місті, ворог спрямував свої зусилля на фланги довкола міста - на півночі і півдні", - прокоментувала Маляр. 

Вона зазначила, що ворог несе значні втрати на цих напрямках - як в живій силі, так і в техніці, але не зупиняється.

Ситуація на фронті

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні Маляр розповіла про оперативну ситуацію на Бахмутському напрямку: росіяни розуміють, що не можуть перемогти якістю, тому збільшують кількість особового складу та сподіваються на перевагу у важкій артилерії.

Вона зазначила, що на Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Російські війська продовжують атакувати ціною великих втрат, які "неспівмірно перевищують" наші втрати.  

Разом з тим, наші війська утримують у Бахмуті рубежі району "Літак". У передмісті Бахмута сьогодні темпи просування наших військ дещо знижені. Водночас, ворогу не вдається повернути втрачені позиції. Наші воїни відбивають всі атаки ворога на цьому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: