У ДПСУ розповіли про ситуацію біля північного кордону / фото ДПСУ

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що поблизу українського кордону в Білорусі та Росії немає скупчення ворожих військ, яке може здійснити повторне вторгнення в Україну з півночі.

"За інформацією підрозділів розвідок, навпроти нашого кордону на території РФ немає скупчення сил, яке може здійснити повторне вторгнення на територію України. Така ж ситуація і по білоруській ділянці. На території Білорусі достатніх сил, щоб здійснити вторгнення на територію України також немає", – пояснив Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо".

Речник ДПСУ наголосив, що не можна недооцінювати ворога. Навіть попри незначні сили противник може в будь-який момент влаштувати провокації для відволікання Сил оборони на інші напрямки, щоб вдарити на пріоритетних для себе ділянках фронту.

Відео дня

Загроза нового вторгнення з Білорусі

У січні 2023 року представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США поки не бачать підтверджень щодо намірів білоруської армії вторгнутися в Україну. Проте Кірбі погодився, що Білорусь надає російським окупантам допомогу в той час, як РФ бомбить Україну.

При цьому Білорусь у 2023 році починає будувати новий полігон та військове містечко у Гомельській області, що межує з Україною. Це передбачає державна інвестиційна програма Білорусі на 2023 рік.

Крім того, Франція закликала своїх громадян негайно залишити територію Білорусі через новий наступ російських окупантів на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: