Путін збирається підписати "закон" про прийняття до складу РФ українських територій / фото REUTERS

Ймовірно, що 4 жовтня президент Росії Володимир Путін зробить черговий крок у спробі анексувати нові території України – "узаконить" своїм підписом вступ до складу РФ Луганської та Донецької областей, а також частини Херсонської та Запорізької.

Таку заяву зробив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков під час прес-конференції.

До цього рішення про включення українських територій до складу Росії ухвалили на Раді Федерації РФ.

Відео дня

А завершити процедуру анексії Кремль планує внесенням поправок до Конституції Росії на підставі відповідного указу Путіна. Про це заявив глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас, повідомляють росЗМІ.

Пізніше стало відомо, що члени Ради Федерації РФ схвалили відповідний федеральний конституційний закон.

Путін оголосив про анексію нових територій України

Як повідомлялося раніше, 23-27 вересня російські окупанти провели так звані "референдуми на окупованих частинах чотирьох областей України. Зокрема, в Херсонській і Запорізькій "голосували" за вихід зі складу України і приєднання до РФ, а в Донецькій і Луганській – тільки про приєднання до Росії.

Країни-партнери України заявили, що не збираються визнавати результати фейкових голосувань на зазначених "референдумах".

Попри це, Путін 30 вересня оголосив про анексію цих територій. При цьому він попросив Україну повернутися до переговорів