Зеленський сьогодні відправиться на схід України / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні, в День захисника України, вирушить на схід, щоб зустрітись з бійцями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна та присвоєнні почесних найменувань бойовим військовим частинам у Києві.

Читайте такожНа Донбасі бойовики обстріляли українських військових з гранатометів«Сильне військо базується на патріотичних засадах та інтересі молоді до військової служби, і мені дуже приємно бачити сьогодні тут 329 юнаків та дівчат – вихованців Київського військового ліцею імені Івана Богуна», - зауважив він.

Відео дня

«Сьогодні, як і в минулому році, я буду на сході разом з нашими бійцями. Я впевнено зможу сказати, що їм росте гідна та потужна зміна – нове покоління майбутніх захисників України», - додав глав держави.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 жовтня, в Україні відзначають День захисника України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Офіційно цей день є вихідним.

14 жовтня стало державним святом з 2014 року на тлі посилення в суспільстві ідей декомунізації і збройної агресії Росії на Донбасі. Свято запровадив своїм указом президент Петро Порошенко. Водночас він скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого, який в СРСР був Днем Радянської армії та Військово-морського флоту. Пізніше Порошенко виступив з ініціативою зробити цей день вихідним, і 5 березня 2015 року Верховна Рада підтримала відповідний президентський законопроект.