Максим Жорін висловився про нерішучість Європи у питанні війни в Україні / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Екс-командир полку "Азов", майор Збройних сил України, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін вважає, що Росія бачить, що європейці не можуть бути рішучими, і обов’язково цим скористається.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, зауваживши, що на його особисту думку, "наші західні партнери досить слабкі в розумінні, що вони можуть робити з рашкою в плані санкцій, передачі нам зброї і т.д., і що з ними може статись, якщо вони не будуть цього робити".

За словами екс-командира "Азову", в Європі бояться дій РФ у відповідь на здійснення певних кроків. Наприклад – передачу Україні деяких видів озброєнь.

Відео дня

"А мають боятись такої ситуації, коли ми не зможемо стримувати ворога. Росія прекрасно бачить, що європейці не можуть бути рішучими. І обов’язково цим скористається", – наголосив він.

Жорін зауважив, що зараз російські ракети іноді "випадково залітають на територію деяких європейських держав". Завтра ж вони будуть летіти туди цілеспрямовано – як сьогоднішнім ранком по Харкову, Києву та інших українських містах.

"Боятись же ядерної зброї чи ще чогось, думаю, вже не варто. Рівень напруги в світі настільки високий, що удар ядерної зброї – не найгірше, що може статись з нашою цивілізацією", – написав він.

Нагадаємо, раніше Жорін заявляв, що Росія спостерігає за сварками довкола питання мобілізації в Україні, тож необхідно припинити влаштовувати "шоу".

Він зазначив, що під час війни проведення мобілізації, поповнення війська та надання відпочинку воїнам є абсолютно логічною справою, і що в Україні потрібно змінити системний підхід до питання мобілізації.

Війна в Україні - інші новини

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов дорікнув західним країнам у дефіциті сміливості і рішучості у протидії Росії. Він наголосив, що саме на це і розраховує "путінське кубло". 

Тим часом росіяни вчергове здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Внаслідок ранкового обстрілу тільки в Харкові загинули 8 осіб – серед жертв маленька дівчинка, тіло якої ввечері знайшли під завалами. 

Крім того, росіяни вдарили по селу на Херсонщині. На місці удару загинув чоловік. Рятувальникам вдалося завалів тяжкопоранену 47-річну жінку. Вона померла дорогою до лікарні. 

Вас також можуть зацікавити новини: