В Україні змінили призовник вік / фото ua.depositphotos.com

Ротний медик одного зі штурмових батальйонів "Айдару" Тетяна Лісіцина заявила, що українці повинні самі розуміти, хто повинен захищати нашу країну, оскільки все це прописано в Конституції.

"У нас хлопці були 19 років, які зустріли цю повномасштабну війну ще на Маріупольському напрямку, тому що наш батальйон зустрічав Російську Федерацію під час їх наступу. У нас багато хлопців загинуло, тільки у моїй роті загинуло три хлопці 19 років. Звичайно, я вважаю, що це діти - їм не має ще чого робити на війні, але інша сторона медалі - 25 років. Дорослий хлопець, а хто, як не ми будемо боронити цю землю? Знову ж таки я повертаюсь до цього питання, тому що ніхто крім нас, ніхто не прийде до нас захищати своїх батьків, захищати своїх жінок, своїх дітей", - сказала вона в ефірі "Еспресо".

За словами Лісіциної, в "Айдарі" жінки стоять разом із чоловіками на обороні територіальної цілісності України і всі вони також різного віку.

Відео дня

"Ми кажемо не про 20-річних хлопців, 25 років у принципі достатньо зрілий вік для того, щоб приймати рішення і відповідати за свої рішення, тобто бути відповідальним. Багато хлопців меншого віку самі приходять, хочуть мобілізуватися, хочуть іти на війну. Звісно, це, мабуть, такий юнацький максималізм в них ще грає, але багато цих хлопців мають успіх, вони стають командирами.", - додала медик.

Зокрема, жінка розповіла про 21-річного хлопці з її підрозділу. Він зі звичайного солдата вже дослужився до командира маленького підрозділу. Однак Лісіцина також визнала, що таке рішення влада, ймовірно, ухвалила через безвихідь - на фронті закінчується особовий склад.

"Але я вважаю все-таки, справа не в законі, річ у тім, що люди повинні самі розуміти, хто повинен це робити й хто повинен йти у цю армію для того, щоб захистити нашу землю. Зараз йде мова не про службу, зараз йде мова про захист своєї держави. Ми всі знаємо, що нам винна держава, але всі забувають що ми винні цій державі. Конституцію прочитаємо - ми всі повинні, це наша територіальна цілісність. Приймайте рішення для себе і тоді в нас буде краща ситуація, я думаю", - підсумувала вона.

Мобілізація в Україні

Як повідомляв УНІАН, в Україні знизили призовний вік з 27 до 25 років. Відповідний законопроект підписав президент України Володимир Зеленський 2 квітня.

Тепер громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

Вас також можуть зацікавити новини: