У мережі поширюють відео з нібито "заходом ЗСУ до Херсона" / фото censor.net

Інформація про те, що Збройні сили України нібито зайшли до тимчасово окупованого Херсона не відповідає дійсності.

Про це заявив радник голови обласної Військової адміністрації Сергій Хлань, коментуючи резонансне відео.

"В ЗМІ з’явилось відео, де наші ЗСУ входять у Херсон. Хотів би сказати, що це так, але, на жаль, поки такого немає. Тільки об’єктивна інформація допоможе приймати правильні рішення. Тому не будемо поширювати фейки. Всі ми чекаємо на наші Збройні сили і контрнаступ. Це обов’язково станеться, повірте", - написав він на сторінці у Facebook.

В ефірі телеканалу ATR Хлань підтвердив, що ЗСУ дійсно мають тактичний успіх у просуванні до Херсона, що дає друге дихання й віру в звільнення міста його мешканцям.

Що цьому передувало

Раніше сьогодні журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив відео, на якому, ймовірно, українські військові рухаються польовою дорогою й стверджують, що заходять до обласного центру. "ЗСУ заходять до Херсона?", - якщо хлопці не помилились чи не жартують", - написав Цаплієнко.

Чутки про початок звільнення Херсона

Екс-нардепи Ігор Мосійчук та Віталій Купрій окремо один від одного заявили ввечері, 22 червня, про нібито зайняття українськими військовими чотирьох вулиць Херсона. Політики посилались на свої "джерела". 

Своєю чергою, радник глави ОП Олексій Арестович, коментуючи поширену екс-нардепами інформацію, заявив, що Банкова її "ні підтверджує, ні спростовує".

Згодом заступниця міністра оборони Ганна Маляр порівняла екс-нардепів, які заявили про нібито зайняття українськими військовими чотирьох вулиць окупованого Херсона, з маленькими дітьми. Вона наголосила, що чутками про зайняття ЗСУ окремих вулиць Херсона або перекидання зброї на окремі напрямки політики лише шкодять Збройним силам.