На Одещині бійці ЗСУ віртуозно знищили дрони-розвідники РФ - подію прокоментував Олександр Коваленко / Колаж УНІАН, фото скріншот

На Одещині українські захисники віртуозно знищили два дрони-розвідники, які російські військові запустили на регіон. Цілі ліквідували за допомогою легкомоторної авіації.

Як повідомили у Силах оборони півдня України, це сталося у взаємодії із Силами оборони Півдня України. Військові наголосили:

"Неочікуваний віраж для ворожих дронів, проте дієвий".

Відповідне відео також з'явилось у соціальних мережах, і його прокоментував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Поршнева авіація і справді вступила в бій у повітрі проти російських небезпек. І певною мірою мені особливо приємно, що місцем застосування цієї компоненти стала саме Одеса", - зазначив Коваленко.

За його словами, сьогоднішнє успішне знищення ворожого дрона за допомогою легкомоторної авіації показує високий рівень українських фахівців.

"Загалом, скажу так. Так. Чи не Embraer EMB 314 Super Tucano, але теж непогано, в умовах знищення об'єктів з крейсерською швидкістю 150 км/год. А був би Super Tucano, було б краще. Але маємо те, що маємо", - констатував Коваленко.

Аналітик нагадав, що нещодавно через "дебілізм одеських Telegram-пабліків" мало не збили одного з українських пілотів, якого прийняли за "Shahed-136". Він пояснив, що під час нальотів Shahed-136 або застосування розвідувальних дронів працюють комплексні засоби ураження, й не лише із землі.

Зокрема може працювати як надзвукова, так і дозвукова авіація для перехоплення. У ході виконання одного з таких завдань засіб перехоплення був обстріляний дружнім вогнем із землі. Як виявилося, один із місцевих Telegram-каналів опублікував інформацію про те, що в місті помічено "незрозумілий" дрон. Дане повідомлення побачили представники одного з підрозділів, які читають цей канал, та відкрили вогонь.

"Тоді дивом літальний апарат і пілот не постраждали... Так от, це був (сьогодні, 27 квітня - УНІАН) один із них, які зараз полюють на дрони-камікадзе та розвідувальні БПЛА", - розповів Коваленко.

Він закликав певні одеські Telegram-канали не займатися речами (коментарями, не робити заяви), в яких вони нічого не тямлять, оскільки це може призвести до вкрай сумних наслідків.

Користувачі соціальних мереж припускають, що російський дрон-розвідник "бахнули" з легкомоторного літака зі звичайної стрілецької зброї. Для цього потрібна певна майстерність -  пілотові потрібно вивести машину на стійкий курс та максимально зблизитися з безпілотником.

Росія змінила тактику на користь авіації - що кажуть Сили оборони України

Раніше начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук розповів, що війська РФ останнім часом змінюють тактику. Зокрема, загарбники намагаються компенсувати певні свої прогалини у Чорному морі шляхом авіації.

Це стосується патрулювання акваторії, контролю цивільного судноплавства, супроводу кораблів та суден. Так само це стосується і берегової лінії - російські окупанти застосовують різноманітні зразки техніки. Починаючи з нових гелікоптерів до застарілих літаків, які мають невисоку швидкість, але на них в принципі можна контролювати акваторію. Так само противник намагається проводити розвідку за допомогою різноманітних безпілотників.

Вас також можуть зацікавити новини: