Українські війська продовжують просуватися на Луганщині / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов заявив, що ситуація на Луганщині дає підстави для стриманого оптимізму. Вже найближчим часом ми можемо почути звідти позитивні новини.

Як він зазначив в ефірі Апостроф TV, динаміка просування українських захисників зберігається, попри складні погодні умови.

"Варто говорити про те, що на Сватівському напрямку, за оцінками саме російської сторони, Збройні сили України атакують по декількох напрямках. Себто йдеться про те, що Збройні сили України намагаються, як то кажуть, продавити оборону окупантів і створити умови для оперативного оточення російського угрупування", – пояснив Снєгирьов.

Відео дня

За словами експерта, одним із пріоритетних напрямків щодо можливості успішного контрнаступу ЗСУ є Сватівський. Звільнення Сватового дасть можливість розбити російське угрупування, яке зосереджене на території Луганської області. 

"Себто з одночасним просуванням ЗСУ в районі Кремінної – а там так само є позитивні новини – російське угрупування, яке зосереджене в агломерації міст Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Рубіжне, опиняється фактично в оперативному оточенні", – резюмував він. 

Ситуація на Луганщині

16 грудня 2022 року Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України відбили атаки ворога в низці населених пунктів Луганської та Донецької областей.

Водночас російські окупанти продовжують обстрілювати деокуповані населені пункти Луганської області ракетами та авіабомбами. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що рашисти вдаються до терору цивільного населення.

Раніше жителі окупованого Луганська поширили в Мережі інформацію про підготовку до "оборони" міста: для цього ворог планує використовувати неефективні бетонні конструкції. Спікер Східного угруповання ЗС України Сергій Череватий заявив, що ніякі "зуби дракона" не зможуть зупинити українські сили.

Вас також можуть зацікавити новини: