Закуплено сучасний автоматизований діагностичний комплекс / фото ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» розширив номенклатуру ремонту плат блоків авіаційного, радіоелектронного обладнання авіаційного озброєння літаків типу МіГ-29.

Читайте такожПри виготовленні мінометів "Молот" встановлено дефекти та мільйонні збитки

Про це повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром», до складу якого входить завод.

Відео дня

«Для якісної діагностики та скорочення часу для ремонту плат підприємством закуплено сучасний автоматизований діагностичний комплекс серії «Діана - 4.6», який призначений для діагностики складних цифрових і цифро-аналогових змінних елементів електронної апаратури», - сказано в повідомленні.

Також протягом 2018 року за власні обігові кошти без зупинки технологічного процесу гальванічного покриття деталей авіаційної техніки здійснено ремонт та реконструкцію приміщення лінії підготовки та багатошарового покриття гальванічної ділянки цеху № 7 (механічного).

«Встановлено обладнання і гальванічні ванни українського виробника з сучасних термопластичних матеріалів. Ділянка модернізована випрямлячами постійного струму типу ВАКР-М. Крім того, на підприємстві тривають дослідно-конструкторські роботи з модернізації винищувачів МіГ-29 до варіанту МіГ-29МУ2. В результаті подальшої модернізації буде вдосконалено можливість літака з нанесення високоточних ударів по наземним цілям», - сказано в повідомленні.

фото ukroboronprom.com.ua

Як повідомляв УНІАН, минулого року Львівський державний авіаційно-ремонтний завод у тісній кооперації з іншими підприємствами держконцерну «Укроборонпром» завершив роботи з модернізації винищувачів МіГ-29 до рівня МіГ-29МУ1.

Довідка УНІАН. Львівський державний авіаційно-ремонтний завод - підприємство військово-промислового комплексу України, було створено у 1939 році на базі колишніх ангарів однією з ремонтних баз військово-повітряних сил. У 1953 році авіабаза отримала статус авіаційно-ремонтного заводу і стала спеціалізуватися на ремонті літаків МіГ, а в 1992 році завод отримав нинішню назву і статус державного підприємства. У грудні 2010 року завод увійшов до складу державного концерну «Укроборонпром».

Літак МіГ-29МУ1 може розвивати швидкість до 2450 км/год, яку забезпечують два турбореактивних двигуни з форсажною камерою. У перелік озброєння винищувача, крім 30-мм автоматичної гармати, входить цілий спектр ракет типу «повітря-повітря» для ведення повітряного бою на середніх та малих відстанях, а також бомби і блоки некерованих реактивних снарядів для ураження наземних цілей. Крім того, літак оснащений розвиненою системою радіоелектронної боротьби, яка призначена для індивідуального захисту літака від атак ворожих зенітно-ракетних комплексів і літаків.