Болгарія пообіцяла передати старі БТР, що належали МВС / фото facebook.com/t.tagarev

Обіцяні Україні 100 бронетранспортерів досі знаходяться в Болгарії. Їх мають передати найближчим часом. Про це заявив міністр оборони цієї країни Тодор Тагарєв в інтерв’ю каналу BTV.

"БТРи для України ще в Софії. Вони виїдуть за кілька днів, але я не буду говорити про дати", – сказав він, запевнивши, що першочергова допомога вже давно поїхала.

Зокрема, за словами Тагарєва, системи протиповітряної оборони С-300 надходять в Україну набагато швидше. Він стверджує, що загалом "тільки зі складів армії" Україні було надано безоплатної допомоги на суму 47 мільйонів євро.

Відео дня

100 болгарських БТР для України

Як писав УНІАН, в липні минулого року парламент Болгарії ухвалив попереднє рішення про безоплатну передачу Україні 100 застарілих БТР-60 зі складів МВС, де техніка 40 років припадала пилом.

Спочатку планувалося передати бронетранспортери ще у вересні, але через спротив проросійського президента країни та його прибічників процесс затягнувся, і остаточно рішення про передачу затвердили лише на початку грудня.

2 лютого цього року міністр оборони Болгарії повідомив, що передача Україні БТРів почалася, і показав фото, як техніку вантажать на автомобільні трали. Однак пізніше з’ясувалося, що передача техніки так і не відбулася – немає грошей на транспортування.

Вас також можуть зацікавити новини: