Олег Жданов розповів, чим українська сторона може захиститися від ворожого ядерного удару / скріншот

Триває повномасштабна війна в Україні, і останнім часом з’являється багато інформації про те, що Кремль може застосувати проти України чи навіть інших країн ядерну зброю, й це дуже турбує цивілізований світ.

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі "Київ24" розповів, що таку атаку спроможні відбити певні системи ППО. "На сьогодні у нас є засоби, але їх дуже мало", - сказав Жданов. За його словами, здатні відбивати такі атаки системи Patriot версії PAC-3 (протиракетна версія).

"Вона здатна боротися, в тому числі з балістичними ракетами, в тому числі які несуть... (ядерний заряд, - УНІАН)… Ми ж з вами не знаємо - чи та сама крилата ракета або балістична ракета летить з фугасним зарядом чи з ядерним", - розповів Жданов.

Відео дня

Він пояснив, що система протиповітряної оборони не розрізняє типи бойової частини. "Хочу сказати, що комплексу ППО все одне, яку ракету збивати. Він не розрізняє головну частину цієї ракети. Він її бачить як ціль. Так що у нас є засоби, їх мало, але вони є", - уточнив експерт.

Жданов додав, європейські партнери наразі розгортають на своїх територіях подібні комплекси. "Дивіться, зараз вже у Польщу передислоковують, у країни Балтії. До речі, той самий Patriot у версії протиракетної оборони - найсучасніша версія PAC-3", - каже Жданов.

Повномасштабна українсько-російська війна триває, і це варто знати сьогодні

За даними іноземних ЗМІ, РФ технічно готова до ядерної війни і якщо США відправлять війська на українську територію, то в Кремлі вважатимуть це значною ескалацією. Як повідомляє Reuters, російський диктатор Володимир Путін, виступаючи за кілька днів до виборів 15-17 березня, які, безумовно, дадуть йому ще шість років при владі, сказав, що він не бачить необхідності у використанні ядерної зброї в Україні. Водночас видання відзначає й іншу заяву Путіна про те, що з військово-технічного погляду РФ готова до застосування ядерної зброї.

На думку журналістів, Путін надсилає подібні ядерні погрози в першу чергу для того, щоб налякати союзників України та відмовити їх відправляти до України війська.

Вас також можуть зацікавити новини: