САУ 2С22 "Богдана" виконана в натовському 155-мм калібрі / скріншот з відео

Міноборони України показало кадри випробувань на полігоні Широкий Лан в Миколаївській області дослідного зразка самохідної артилерійської установки "Богдана" українського виробництва.

Відео опубліковано на YouTube-каналі Військове телебачення України.

"Стрільба відбулася в плановому режимі. Попереду - подальші випробування", - прокоментували у військовому відомстві.

САУ має ствол калібру НАТО (155 мм), виготовлений з української сталі на українському обладнанні Краматорського заводу важкого верстатобудування.

САУ 2С22 "Богдана": характеристики

  • САУ 2С22 "Богдана" виконана у натівському 155-мм калібрі. Якщо зважити на презентацію, САУ має забезпечити дальність пострілу до 40 км звичайним снарядом та до 60 км завдяки застосуванню активно-реактивного боєприпаса.
  • Гаубиця встановлена на шасі КрАЗ-63221 та має спарену броньовану кабіну для розміщення обслуги бойової машини. Ствол 155-мм гармати з "прогресивною нарізкою" було виготовлено на Краматорському заводі важкого верстатобудування.
  • На "Богдані" також має бути встановлена цифрова система управління вогнем та автомат заряджання - аби бути мобільною, швидкою і невразливою від зворотнього вогню ворога. На сьогодні виготовлений перший дослідний зразок, який пройшов ходові випробування.