У росіян проблеми з артилерією, які намагаються усунути за допомогою КАБів / фото Вікіпедія

Російська Федерація відновила виробництво стандартних авіаційних бомб - 1,5 і 3 тонни. Такі бомби мають компенсувати проблеми з артилерією на фронті.

"Вони вдосконалюють модуль, який перетворює звичайну авіаційну фугасну бомбу на цю керовану. Як я розумію, вони ставлять ці модулі на конвеєр, у серію. Чому? З початку року по Україні було завдано понад 3,5 тисячі бомбових ударів. Це в 16 разів більше, ніж за весь минулий рік. На прикладі тієї ж Авдіївки вони побачили, що це дуже ефективна зброя, яку раніше вони не використовували, яка має великий руйнівний потенціал. Від попадання 1,5-тонної бомби 9-поверховий будинок складається просто до рівня фундаменту", - зазначив офіцер резерву ЗСУ, військовий експерт Андрій Крамаров в інтерв'ю "Обозревателю".

При цьому він вказав, що у росіян проблеми з артилерією, які намагаються усунути за допомогою цього типу бомб, але мають більше ефекту.

Відео дня

"Протидія тут може бути тільки одна. Тягати ЗРК і полювати за ними біля лінії фронту - це у нас просто від бідності. Це не є правильним використанням ЗРК. Це зброя оборони, це захист, це щит. Протидіяти авіації в таких випадках має тільки інша авіація. Поки в нас немає сучасних літаків, на жаль, ефективно, комплексно протидіяти цій проблемі ми не можемо. Конкретна, планова робота може йти тільки за наявності сучасної авіаційної компоненти, насамперед це винищувачі", - підсумував експерт.

КАБи на фронті - що кажуть експерти

Очільник Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан зазначив, що літаки Су-34 і керовані авіабомби є головною перевагою Росії на фронті, і ворог атакуватиме ними, поки матиме таку можливість.

При цьому фахівець і консультант у галузі військових радіотехнологій Сергій Бескрестнов заявив, що російські універсальні модулі польоту і корекції, які роблять звичайні авіаційні бомби керованими, отримали нові антени, що пригнічують системи РЕБ.

Крім того, саме цими бомбами росіяни стирали українські населені пункти на Донеччині, а зараз і на Сумщині.

Вас також можуть зацікавити новини: