У США випробували ударний безпілотник Avenger / фото General Atomics

У США компанія General Atomics випробувала реактивний ударний безпілотний літальний апарат Avenger із підвішеною на нього інфрачервоною пошуково-відстежувальною системою.  

Під час першого польоту апарату з такою системою, вона не працювала - фахівці перевіряли аеродинамічний вплив контейнера з обладнанням на керованість і маневреність безпілотника, пише The Drive.
Під час випробувального польоту на Avenger був встановлений підвісний контейнер Legion Pod з інфрачервоною пошуково-відстежувальною системою: спочатку він був розроблений американською компанією Lockheed Martin для винищувачів. Тривалість випробувального польоту Avenger з підвішеним контейнером склала 90 хвилин.

Для чого потрібні інфрачервоні пошуково-відстежувальні системи

Відео дня

Мету проведених випробувань General Atomics не розкриває, проте найімовірніше вони проводилися на замовлення ВПС США в рамках програми з розробки безпілотного обладнання. Завдяки системам, подібним Legion Pod, безпілотники зможуть діяти відносно непомітно і застосовувати ракети класу «повітря-повітря» проти повітряних цілей.

Інфрачервоні пошуково-відстежувальні системи використовуються для виявлення і супроводу цілей по їх тепловому випромінюванню. Перевагою таких систем є їх робота в повністю пасивному режимі, тобто від них практично не надходить електромагнітне випромінювання. Крім того, інфрачервоні системи не чутливі до впливу засобів радіоелектронної боротьби, на відміну від звичайних радіолокаційних станцій.

Також вас можуть зацікавити новини: