REUTERS

Шеф поліції Сент-Луїса Джон Белмар повідомив на прес-конференції, що минула ніч стала найгіршою ніччю заворушень і зіткнень, передає Російська служба BBC.

Протягом ночі, за повідомленням поліції, постійно було чути стрілянину - було здійснено не менше 150 пострілів, однак поліцейські кажуть, що вони не стріляли у протестувальників.

Повідомляється про випадки вандалізму, мародерства і підпалів.

Відео дня

Читайте такожУ Фергюсоні арештували майже 30 учасників заворушень, спричинених вбивством чорношкірого підлітка

Читайте такожРІА Новости

Поліцейським довелося застосувати сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Федеральне управління авіації США скасувало деякі рейси у міжнародний аеропорт Сент-Луїса в зв'язку із заворушеннями у Фергюсоні.

Наразі, як повідомляють американські ЗМІ, мова йде лише про скасування рейсів, що прибувають у Сент-Луїс.

Читайте такожСША вводять війська в місто Фергюсон для наведення порядку

Читайте такожРІА Новости

Сім'я Майкла Брауна висловила "глибоке розчарування тим, що вбивця нашої дитини не буде відповідати за свої дії".

Президент США Барак Обама закликав мирно протестувати незгодних з рішенням журі присяжних, а поліцію - поводити себе стримано.

Читайте такожВ американському місті кілька днів тривають заворушення через вбивство підлітка поліцейським

Обвинувач Роберт Маккалак, що огоглошував вердикт, заявив, що не було знайдено доказів того, що поліцейський вистрілив у спину підлітка.

Нагадаємо, Майкл Браун був застрелений Дарреном Вілсоном після суперечки у Фергюсоні, передмісті Сент-Луїса, населеному в основному чорношкірими.

Поліцейський вистрілив у юнака 12 разів. Шеф поліції Фергюсона раніше вибачився перед сім'єю Майкла Брауна. Багато чорношкірих активістів говорили, що Браун не чинив опору, і звинувачували поліцію Фергюсона у расизмі і жорстокості.

Маккалак наголосив, що в завдання присяжних входило відокремити правду від вимислу, і що заяви деяких свідків не відповідають зафіксованим фактам.

Після оголошення вердикту перед будівлею поліцейського управління мати Брауна розплакалася, а люди з натовпу, що зібрався, почали кидати в поліцейських різні предмети.

Незабаром після цього пролунали постріли, і натовп кинувся трощити поліцейські машини. Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону натовпу. Учасники акції також підпалили і розграбували декілька будівель і тимчасово перегородили шосе.

Раніше в понеділок губернатор американського штату Міссурі Джей Ніксон закликав жителів штату до терпимості, поваги і стриманості.

Минулого тижня він оголосив про введення режиму надзвичайного стану у штаті на 30 днів. У передмісті Сент-Луїса школи у вівторок працювати не будуть.