Ілюстрація \ REUTERS

Розвідка США заявила, що Північна Корея збільшує виробництво збагаченого урану для створення ядерної зброї, незважаючи на заяви Пхеньяна про "незмінну і стійку волю" до денуклеаризації Корейського півострова.

Читайте такожКНДР нарощує ядерні потужності попри обіцянки Кім Чен Ина - спостерігачі

Про це повідомляє телеканал NBC News із посиланням на дані розвідки американських спецслужб. Згідно з інформацією, поряд з науково-дослідним центром в Йонбені, у КНДР є ще ряд засекречених ядерних об’єктів, де можливі такі роботи.

Відео дня

У той же час, Центральне розвідувальне управління США та американський Держдепартамент коментарі з цього приводу не дає.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня у Сінгапурі відбулася перша в історії американо-північнокорейських відносин зустріч чинного президента США з лідером Північної Кореї. Основна тема зустрічі - ядерне роззброєння КНДР та зменшення напруги у відносинах між державами.

За його підсумками підписано спільний документ, подробиці якого не розголошуються. Відомо лише, щолідер КНДР "підтвердив своє непохитне зобов'язання щодо повної денуклеаризації Корейського півострова".