Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон є головним гальмом у досягненні угоди між Євросоюзом і Великобританією за умовами "брекзиту".

Читайте такожМей особисто очолила переговори про вихід Британії з Євросоюзу

Про це пише Financial Times, зазначаючи, що в офісі британського прем'єра Терези Мей популярна думка, що Макрон сподівається отримати вигоду для своєї країни від розлучення з Британією, передає Бі-бі-сі. Він розраховує, що в разі поганих або ніяких домовленостей робочі місця і гроші інвесторів перетечуть з Лондона в Париж.

Відео дня

Газета зазначає, що Тереза Мей вже закликала Макрона пом'якшити позицію Франції, оскыльки у випадку "брекзит-хаосу" постраждає і Європа, і її громадяни.

Британський прем'єр вже заручилася розумінням Ангели Меркель з цього питання. Один британський чиновник сказав FT, що канцлер готова надати Мішелю Барньє, головному переговірнику Євросоюзу з "брекзиту", більше свободи для укладання угоди.

Але французькі офіційні особи наполягають на тому, що всі ці переговори між главами держав не повинні впливати на роботу Барньє та інших переговірників з "брекзиту" і поки немає підстав вважати, що Макрон піде на поступки.