Священнослужитель назвав постанову судової інстанції "гоніннями" і "легалізованою брехнею" / Фото УНІАН

Суд у Молдові оштрафував лідера православної організації Pro Ortodoxia диякона Геннадія Валуцу, який у прямому ефірі окропив ЛГБТ-активістку святою водою.

Як передає Європейська правда, причиною для розгляду в суді став інцидент, що стався в 2014 році в ефірі одного з телеканалів. Тоді Валуца ​​під час словесної перепалки окропив святою водою ЛГБТ-активістку і члена правозахисної організації GenderDoc-M Анжеліку Фролову.

Валуца ​​стверджував, що "свята вода допоможе вивести нечисту силу" з усіх представників ЛГБТ-спільноти та прихильників інших релігій.

Відео дня

Читайте такожУ Малайзії двох жінок засудили до ударів палицями і штрафу за спробу зайнятися сексом

Фролова поскаржилася на дії Валуци до Ради, яка визнала його винним в дискримінації за релігійними переконаннями і сексуальною орієнтацією.

Геннадій Валуца ​​відмовився вибачатися і оскаржив рішення Ради в суді Нових Анен, стверджуючи, що священнослужителів не можна притягати до відповідальності за дискримінацію.

Своїм рішенням суд визнав Валуцу ​​винним в закликах до дискримінації за релігійними переконаннями і сексуальною орієнтацією. Тепер він зобов'язаний виплатити Фроловій 5 тисяч леїв (8 тисяч грн) моральної шкоди та ще 7 тисяч (майже 12 тисяч грн) судових витрат.

Валуца ​​вважає несправедливим рішення суду Нових Анен і називає постанову судової інстанції "гоніннями" і "легалізованою брехнею", стверджуючи, що "не окроплював святою водою цю лесбіянку".

Як повідомляв УНІАН, вперше в історії США в боротьбу за пост губернатора вступила трансгендер.