Активісти також висловлювали невдоволення політикою Кремля / фото svoboda.org

У Санкт-Петербурзі в п'ятницю півтора десятка активістів вийшли на одиночні пікети на Невський проспект, щоб привітати Україну з Днем незалежності.

За словами організатора пікетів, активістки Петербурзького демократичного руху "Солідарність" Ольги Смирнової, акція носить одночасно антивоєнний і антиімперський характер, повідомляє Радіо Свобода.

Учасники пікетів нагадали про трагічні події 4-річної давнини, про Іловайський котел, в якому загинули сотні українських військових.

Відео дня

Читайте такожВакарчук під час концерту закликав звільнити Сенцова та присвятив пісню військовим

Під час своїх пікетів активісти висловили захоплення мужністю українців, які захищають свою землю, і обурення щодо російської політики – від анексії Криму і військового вторгнення на Донбас до переговорів з питання звільнення українських політв'язнів із російських в'язниць, які учасники пікетів називають цинічними торгами.

Активісти збирали на Невському проспекті підписи під вітальними листівками, щоб потім передати їх у консульство України. Вони закликали також не забувати про Олега Сенцова і його голодування, яке вони називають смертельним.

Крім того, учасники акції брали короткі інтерв'ю у перехожих про їхнє ставлення до української проблеми, щоб потім зробити відеоролик і розмістити його в інтернеті. Деякі перехожі реагували на пікети агресивно, було два напади на активістів.

Затримано двоє: один нападник та один активіст "Солідарності".

Раніше УНІАН повідомляв, що лідери іноземних держав привітали українців з Днем Незалежності, бажають миру, розвитку і процвітання.