Працівник тримає дорожній знак, який вказує до посольства США / REUTERS

Консульство США в Єрусалимі, яке відповідає за зв'язки з палестинцями, закриють, а його функції передадуть департаменту у складі посольства США в Ізраїлі, перенесеного з Тель-Авіва.

Про це йдеться у заяві на сайті  Держдепартаменту США, повідомляє "Європейська правда".

"Після відкриття Посольства США в Ізраїлі в Єрусалимі 14 травня ми плануємо досягти значної ефективності та збільшити ефективність нашої діяльності шляхом об'єднання посольства США в Єрусалимі та Генерального консульства США в Єрусалимі в єдину дипломатичну місію", - заявив держсекретар Майк Помпео.

Відео дня

В американському посольстві буде створений Департамент у справах палестинців, який буде розміщуватися у будівлі посольства США в Єрусалимі.

"Ми будемо продовжувати проводити повний спектр звітності, інформаційно-просвітницької діяльності та програм на Західному березі та в секторі Газа, а також з палестинцями в Єрусалимі", - зазначив Помпео.

Читайте такожПалестина подала до Міжнародного суду ООН позов проти США

Він зазначив, що закриття консульства не свідчить про зміну політики США щодо Єрусалиму, Західного берега або сектора Газа.

"Як заявив президент в грудні минулого року, Сполучені Штати продовжують не приймати жодної позиції щодо остаточного статусу, в тому числі кордонів. Особливі межі ізраїльського суверенітету в Єрусалимі підлягають переговорам про остаточний статус між сторонами", - зазначив Помпео.

Раніше США вирішили закрити офіс Організації визволення Палестини у Вашингтоні, оскільки він не сприяв переговорам з Ізраїлем. Вашингтон також вирішив припинити фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (UNRWA) та скасував виділення Палестинським територіям допомоги на суму $200 мільйонів.

У травні 2018 року США перенесли своє ізраїльське посольство  з Тель-Авіва до Єрусалима попри гучну критику переважної більшості країн.