ipnews.in.ua

Раніше в понеділок на офіційних сайтах губернатора і крайової адміністрації з'явилося повідомлення про те, що "фестиваль "Нова хвиля" з Юрмали остаточно переїжджає в Сочі", передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

"Ми вибороли право приймати "Нову хвилю". І я вважаю, що це не просто наші маленькі перемоги. Це те, чим ми будемо залучати величезну кількість туристів, заповнювати готелі, створювати нові робочі місця", - наводить заяву Ткачова прес-служба крайової адміністрації.

Губернатор сказав, що конкурентами Сочі виступали Калінінград, Ялта і Казань.

Відео дня

Приводом до переїзду стала заборона МЗС Латвії на в'їзд в країну для участі у фестивалі російським виконавцям Валерії, Олегу Газманову і Йосипу Кобзону.

Музиканти виявилися в числі 500 російських діячів культури, які підтримали анексію Криму і позицію президента РФ Володимира Путіна щодо України.

Читайте такожКобзон на засіданні Держдуми запропонував депутатам купити сувенірні футболки "Новоросія" (відео)

Дума Юрмали повідомила, що не має офіційної інформації про переїзд фестивалів "Нова хвиля" і Comedy Club, передає агентство Delfi.

Олександр Масляков, президент міжнародної спілки Клубу веселих і кмітливих (КВК), поки не прийняв рішення про те, де пройде фестиваль команд "Голосящий КиВиН.

"Голосящий КиВиН" також традиційно проходить у Юрмалі.

Латвійські бізнесмени, пов'язані з проведенням "Нової хвилі", вважають, що зможуть знайти їй заміну в разі переїзду з Юрмали.