Емблема Інтерполу / REUTERS

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що Україна розгляне питання про призупинення свого членства в Інтерполі в разі обрання на посаду керівника організації представника Росії.

Про це глава МВС написав у Facebook.

"Ймовірне президентство Росії в Інтерполі - абсурдне і суперечить духу та цілям організації. У разі, якщо аргументи України та низки інших країн не будуть почуті - Україна розгляне питання про призупинення свого членства в ІСРО", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЄвродепутат закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо ним керуватиме росіянин

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада в Дубаї розпочала роботу 87-ма сесія Генеральної асамблеї Інтерполу, де, серед інших питань, тривають консультації щодо кандидатури нового очільника Інтерполу.

"Фаворитом" на виборах нового глави Інтерполу називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука. Він з 2006 по 2011 роки був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році Прокопчук став віце-президентом Інтерполу.

Переобрати голову міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол мають після того, як наприкінці вересня зник глава цієї поліцейської організації Мен Хунвей, який згодом з'явився в Китаї, де відносно нього ведеться розслідування у справі про корупцію.

Нагадаємо, Інтерпол - міжнародна організація, основним завданням якої є об'єднання зусиль національних правоохоронних органів країн-учасниць у сфері боротьби з загальнокримінальною злочинністю. Статут Інтерполу суворо забороняє займатися втручанням або діяльністю політичного, військового, релігійного і расового характеру.