Ілюстрація / REUTERS

Зустріч президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа і президента Російської Федерації Володимира Путіна не відбудеться доти, доки російська сторона не звільнить захоплені біля Керченської протоки українські судна та 24 моряків.

Як повідомляє Reuters, про це у Вашингтоні заявив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

"Я не бачу обставин у передбачуваному майбутньому, щоб така зустріч могла відбутися, доки судна та екіпажі не будуть звільнені", - сказав Болтон.

Відео дня

Читайте такожЗахоплення українських моряків: в ЄС готують допомогу Києву, але нові санкції проти РФ не будуть вводити - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, 29 листопада Трамп заявив, що вирішив скасувати заплановану зустріч з Путіним в рамках саміту "Великої двадцятки", тому що Росія не повернула Україні моряків і кораблі, захоплених 25 листопада у Керченській протоці. Президент США наголосив, що очікує на врегулювання ситуації навколо полонених українських моряків.

1 грудня держсекретар США Майк Помпео заявив, що Трамп і Путін зможуть зустрітися тільки після звільнення Росією українських моряків та суден. Помпео наголосив, що, скасувавши заплановану на полях саміту G20 зустріч з Путіним, Трамп хотів надіслати Росії недвозначне повідомлення.