Власника кошалінської квест-кімнати затримано / фото flickr.com/wlodi

У Польщі за дорученням міністра внутрішніх справ і адміністрації Йоахіма Брудзінського, пожежна служба провела перевірку 178 ігрових кімнат.

За словами головного коменданта Державної пожежної служби Польщі, генерала Лєшека Суського, 129 перевірених ігрових кімнат не відповідали усім правилам безпеки, 13 квест-румів негайно зачинено, передає Польське радіо.

Читайте такожЗМІ розповіли, що викликало трагічну пожежу в ТЦ "Зимова вишня" у Кемерові

Відео дня

"Тільки ці 178 об’єктів мали чинну економічну діяльність. Причому прагну наголосити, що було 480 порушень правил евакуації з цих "ескейп-румів" - маю на увазі довжину та ширину евакуаційних коридорів, їхню прохідність. У тій квест-кімнаті в Кошаліні, де трапилася ця трагедія, взагалі не було жодної можливості відкрити двері кімнати, в якій виникла пожежа", - сказав він.

Власника кошалінської квест-кімнати затримано. За словами головного коменданта поліції Ярослава Шимчика, прокуратура почала слідство. Також у неділю планувався допит працівника цієї ігрової кімнати, котрий зараз перебуває в лікарні з важкими опіками тіла.

Як повідомляв УНІАН, у місті Кошалін у Польщі внаслідок пожежі в квест-кімнаті загинули п'ятеро 15-річних дівчат, які святкували день народження однієї з них.