Дональд Трамп / фото flickr.com/Matt Johnson

ФБР в 2017 році таємно почало розслідування зв'язків Дональда Трампа з Росією.

Розслідування ФБР почалося після звільнення директора бюро Джеймса Комі, яке викликало занепокоєння розвідувального органу, повідомляє газета The New York Times.

Агенти намагалися визначити, чи «працював Трамп свідомо на Росію чи мимоволі потрапив під вплив Москви».

За даними видання, підозри щодо Трампа з'явилися ще під час президентської компанії в 2016 році. Однак на той момент ФБР вирішило відкласти розслідування, оскільки було неясно, як приступити до перевірки такої чутливості і масштабу. Звільнення Комі послужило поштовхом до розслідування.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс вже прокоментувала публікацію The New York Times, назвавши її «абсурдом». «

На відміну від президента Обами, який дозволив Росії та іншим іноземним супротивникам зневажати Америкою, президент Трамп насправді був жорстокий з Росією», — сказала прес-секретар.

Читайте також"Перелізти не вдасться": Трамп опублікував фото стіни на кордоні з Мексикою (фото)

Після відходу зі свого поста глави Мін'юсту Джеффа Сешенса відомство в статусі виконуючого обов'язки очолює його заступник Меттью Уітакер. Сенатські слухання щодо кандидатури нового глави відомства призначені на 15 січня.

Варто зазначити, що у Трампа були серйозні незгоди з Джеймсом Комі. За його словами, Трамп вимагав від нього «лояльності» на службі. При цьому Комі запевняв Трампа, що розслідування проти нього не ведеться. Сам Трамп завжди мав негативне ставлення до спецслужб.

Трамп же в Twitter заявив, що для розслідування ФБР щодо нього не було ніяких підстав і жодних доказів.

"Тільки що дізнався в "The Failing New York Times" (провальному New York Times - Прим.Ред.), що корумповані колишні лідери ФБР, які майже всі звільнені або вимушені покинути агентство з дуже поганим причин, почали розслідування проти мене без жодної причини і без доказів після того, як я звільнив брехливого Джеймса Комі", - написав глава Білого дому.