Ілюстрація REUTERS

Бійці збройної коаліції "Сили демократичної Сирії" (СДС), підтримувані США, встановили контроль над останнім форпостом терористів угруповання "Ісламська держава" на сході Сирії.

Про це з посиланням на "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини", що базується в Лондоні, повідомило агентство Reuters.

Читайте такожЗМІ повідомили про збройний конфлікт між російськими та іранськими силами в Сирії

Відео дня

За його даними, СДС за підтримки ВПС США вдалося захопити населений пункт Ель-Багуз на кордоні з Іраком, який служив останнім анклавом терористів "ІД" в провінції Дейр-ез-Зор.

Британська група спостереження заявила, що останні кілька сотень бойовиків "Ісламської держави", багато з яких є іноземцями, здалися за останні два дні сирійським демократичним силам. Проте наголошується, що деякі бойовики можуть ховатися в підземних тунелях.

Як повідомляв УНІАН, курдські підрозділи СДС за підтримки міжнародної коаліції на чолі з США 10 вересня 2018 року почали останню фазу операції проти бойовиків "ІД" з метою витіснити їх з населених пунктів і районів у долині річки Євфрат на сході Сирії.

Читайте такожДерждеп заявивши про знищення США 99% сил "Ісламської держави"

Нещодавно командувач загонами коаліції арабських і курдських підрозділів Мазлум Кобани заявив, що військова операція проти "ІД" знаходиться на завершальній стадії, а інші райони країни будуть очищені від бойовиків терористичного угруповання протягом місяця.

24 січня ісламісти намагалися перейти у контрнаступ проти СДС, однак зазнали невдачі. За даними спостерігачів, під час цього контрудару загинули не менше 50 осіб з обох сторін. З вересня минулого року територію Сирії на схід від річки Євфрат покинули майже 27 тисяч чоловік, які воювали на боці "ІД", включаючи іноземців.