США залишить у Сирії кілька сотень військових / фото Wikimedia Commons

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що в Сирії залишиться невелика кількість американських солдатів, що не означає скасування попереднього рішення про виведення з країни 2000 військовослужбовців.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Читайте такожКоаліція відмовилася залишатися в Сирії після виходу військ США - Washington Post

Відео дня

Трамп планує залишити в Сирії близько 400 американських солдатів, частина яких розміститься в безпечній зоні уздовж північно-східного кордону з Туреччиною, а частина залишиться на військовій базі США, неподалік від кордону з Іраком і Йорданією.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року президент США Дональд Трамп розпорядився про повне виведення американського військового контингенту із Сирії, незважаючи на триваючу боротьбу сил міжнародної коаліції з терористами з угрупування «Ісламська держава».

Починаючи з грудня, на рішення Трампа намагалися вплинути багато президентських радників, які говорили про необхідність захисту курдських повстанців. У разі повного виведення американських військ, курдам, які входять до складу підтримуваної США коаліції, загрожує небезпека з боку Туреччини. В Анкарі курдські «Загони народної самооборони» називають терористичною організацією.