Ніколас Мадуро / REUTERS

Сполучені Штати вводять нові санкції проти союзників президента Ніколаса Мадуро в Венесуелі.

Про це у понеділок, 25 лютого, пише Associated Press.

У понеділок міністерство фінансів оголосило про заходи проти колишнього віце-президента (2008-2010 роки) і міністра оборони (2009-2010 роки) країни Рамона Каррісалеса, який нині очолює штат Апуре. Інші особи в списку - колишній міністр оборони (2004-2005 роки) та чинний губернатор Варгаса Хорхе Карнейро, глава Карабобо Рафаель Лакава і губернатор штату Сулія Омар Прієто.

Відео дня

Цей крок блокує їх від фінансових або комерційних операцій з громадянами або юридичними особами у США.

Читайте такожУ ЄС закликали Мадуро допустити гуманітарну допомогу у Венесуелу

За словами міністра фінансів Стіва Мнучіна, ці особи причетні до блокування поставки гуманітарної допомоги, яку підтримують Сполучені Штати і лідер опозиції Хуан Гуайдо.

Крім того, під час сьогоднішнього візити до Колумбії віце-президента США Майка Пенса, останній оголосив, що Сполучені Штати розробляють нові заходи, якими можуть чинити тиск на Ніколаса Мадуро.

За словами Пенса, США також планують направити ще 56 мільйонів доларів мігрантам з Венесуели, щоб допомогти тим, хто рятується від поглиблення кризи в цій країні.

Під час засідання групи "Ліма" він заявив, що Сполучені Штати вже надали Венесуелі допомогу на суму понад 139 млн доларів.