У результаті ДТП з туристичним автобусом на португальському острові Мадейра загинули 29 людей.

Згідно з заявою президента Португалії Марселу Ребелу де Соуза, усі загиблі туристи є громадянами Німеччини, передає dw.com.

Співробітники німецького посольства в Лісабоні підтримують зв'язок із місцевою владою. У МЗС ФРН створено оперативний кризовий штаб. Співробітники відомства в Twitter висловили співчуття родичам і близьким жертв катастрофи.

Читайте такожВ Італії водій захопив автобус зі школярами і спалив його (фото, відео)

За даними місцевих рятувальних служб, аварія сталася в середу, 17 квітня, приблизно о 18.30 за місцевим часом (20:30 за Києвом) в містечку Канісу, розташованому на схід від адміністративного центру острова Фуншал.

Автобус, що перевозив близько 50 туристів, втратив керування на повороті, з'їхав із дороги і впав на дах житлового будинку.

Як повідомив мер Канісу Феліпе Соуза португальському телеканалу RTP3, на місці трагедії загинули 11 чоловіків та 17 жінок. Ще одна жінки померла від травм у клініці. За даними місцевих ЗМІ, всі загиблі були у віці від 40 до 50 років.

Як повідомило португальське агентство Lusa, не менше 27 осіб отримали травми. Вони доставлені в довколишні лікарні.

У зв'язку з трагедією влада острова оголосила триденний траур, який буде діяти з четверга, 18 квітня, до суботи, 20 квітня.

Відео: Observador

Раніше УНІАН повідомляв, що поліція Іспанії тепер має право перевіряти телефонні дзвінки і текстові повідомлення водіїв, причетних до ДТП.