REUTERS

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що Рада ЄС залишить чинними санкції ЄС проти РФ, запроваджені через агресію Росії проти України.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це Коморовський сказав сьогодні в ефірі Польського радіо.

Читайте такожПутіна можуть скинути, але бізнес-модель кримінального капіталізму в РФ переживе його - британський журналіст

Відео дня

"Я думаю, що є високі шанси на збереження санкцій", - зазначив він, коментуючи можливі рішення Ради ЄС, що відбудеться 19-20 березня.

Коморовський припустив, що на цьому засіданні не буде ухвалено рішення про введення нових санкцій, а буде лише "підготовлено ґрунт" для них.

Президент Польщі зазначив, що у питанні введення санкцій багато залежатиме від того, як розвиватимуться українсько-російські відносини.

"Якщо Росія відмовиться від тріумфу, такого як продемонстрований вчора «фестиваль радості» через здобуття Криму та інших частин Української держави, та прагнутиме встановлення миру, то, можливо, в іншій атмосфері ухвалюватимуться інші рішення. Але сьогодні, як на мене, рішення про збереження політики санкцій на нинішньому рівні є дуже правдоподібним", - сказав Коморовський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні розпочинає роботу Рада ЄС, під час якої лідери країн-членів спільноти, серед іншого, мають обговорити ситуацію в Україні та запроваджені проти Росії санкцій.

За неофіційною інформацією, серед 28-ми держав ЄС немає єдності у питанні продовження економічних санкцій проти Росії, термін дії яких спливає влітку цього року.

Україна домагається від західних партнерів посилити санкції проти РФ, оскільки вона не виконує досягнуті у лютому Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожНАТО має змінити стратегію у відповідь на військову доктрину Росії - Коморовський

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська «народні республіки». РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Через ці дії США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія і ряд інших країн запровадили проти Росії санкції.