Сюжет за участю старшої доньки Путіна на "Росії 1" вийшов на початку липня / скрін відео

Старша донька президента РФ Володимира Путіна Марія Воронцова бере участь в реалізації найбільшого в російській охороні здоров'я приватного інвестиційного проекту.

Про це йдеться в розслідуванні Російської служби BBC.

Відзначається, що на початку 2019 року Воронцова стала співвласницею петербурзької фірми "Нова медична компанія" ("Номеко") зі статутним капіталом в 500 тисяч рублів.

Відео дня

Компанія займається масштабним проектом зі створення багатофункціонального медичного комплексу. У фокусі проекту - сучасні методи боротьби з раком. Проект підтримують великі гравці і чиновники, його вартість оцінюється в 40 млрд рублів (приблизно 16,17 мільярда гривень або майже 634 мільйони доларів).

Читайте такожРідня Путіна змінює прізвища, щоб приховати факти корупції - ЗМІ

Планується, що площа медкомплекса буде в 200 тисяч квадратних метрів, і він зможе прийняти близько 20 тисяч пацієнтів на рік.

Розслідувачі відзначають, що Путін не любить розповідати про своїх дітей. Деталі біографії Воронцової відомі з відгуків до її кандидатської дисертації.

Зараз жінці має бути 34 роки. У 2011 році вона закінчила факультет фундаментальної медицини МДУ за спеціальністю "лікувальна справа". До 2014 року проходила ординатуру в Інституті дитячої ендокринології МОЗ РФ. Після цього вчилася в аспірантурі, 2 роки тому захистила дисертацію.

Журнал The New Times і агентство Рейтер писали, що чоловік Воронцової - підприємець з Нідерландів Йорріт Йост Фаассен. У квітні 2006 року він приїхав до Росії "з метою працевлаштування у "Газпром"", а вже в 2007 році отримав там посаду директора з розвитку бізнесу.

До того моменту він уже був знайомий з Марією, стверджував The New Times, але коли вона вийшла заміж за Фаассена, невідомо. Свої наукові публікації вона іноді підписує прізвищем чоловіка.

Також розслідувачі називають Катерину Тихонову молодшою дочкою Путіна. У 2016 році агентство Reuters повідомляло, що Тихонова володіє статком у кілька мільярдів доларів. Тихонова перебуває під санкціями Міністерства фінансів США.

Тихонова вийшла заміж за Кирила Шамалова - сина Миколи Шамалова, співвласника банку "Росія" і Виборзького суднобудівного заводу, близького друга президентської сім'ї.

У січні 2018 року агентство Bloomberg повідомило про розлучення Тихонової та Шамалова. У квітні минулого року Шамалов продав 20% акцій "Сибура" голові ради директорів компанії мільярдерові Леоніду Міхельсону. За даними видання,із розставанням Шамалова з Тихонової пов'язана продаж їм своєї частки в нафтохімічній компанії "Сибур".