Росія проводить в Балтійському морі великі вчення / function.mil.ru

У Балтійському морі сьогодні стартували масштабні російські оперативні навчання "Океанський щит - 2019".

Читайте такожВ окупованому Севастополі під час репетиції морського параду заглох БТР (відео)

Як повідомляє російське агентство ТАСС, посилаючись на Міноборони РФ, у навчаннях задіяні близько 70 суден і 58 літальних апаратів.

Відео дня

Навчання пройдуть з 1 по 9 серпня 2019 року під керівництвом головнокомандувача ВМФ РФ адмірала Миколи Євменова.

"Всього залучається 49 бойових кораблів і катерів, 20 суден забезпечення, 58 літальних апаратів Військово-морського флоту і Повітряно-космічних сил, 10634 людини особового складу Збройних сил РФ", - повідомили в Міноборони РФ.

В ході навчань відпрацьовуватимуться питання застосування міжфлотського угруповання ВМФ та навички з управління силами флоту.

Крім того, як повідомляється на сайті Міноборони РФ, кораблі та судна забезпечення Північного флоту також стали до спільного відпрацювання завдань у Баренцевому морі в складі арктичного угруповання.

Сили ВМФ виконають маневрування в похідному ордері, проведуть навчання зі зв'язку, відпрацюють низку навчань з матеріально-технічного забезпечення та інших завдань. Екіпажі кораблів відпрацюють завдання протиповітряної, протичовнової та протидиверсійної оборони.

До складу арктичного угруповання увійшли великий протичовновий корабель «Віце-адмірал Кулаков», великі десантні кораблі «Олександр Отраковський» і «Кондопога», рятувально-буксирне судно «Памір», танкер «Сергій Осипов» і криголам «Ілля Муромець».