Ілюстрація / REUTERS

Лідери Євросоюзу повинні змінити умови переговорів щодо Brexit, оскільки парламент Великої Британії не затвердить поточну угоду.

Як повідомляє "Європейська правда", про це написав британський міністр з питань Brexit Стівен Барклай у колонці для Daily Mail.

Читайте такожПарламент Британії у вересні спробує зупинити "жорстку" Brexit

Відео дня

Барклай заявив, що після того, як Британія проголосувала за вихід з ЄС понад три роки тому, "політичні реалії" змінилися і головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє має зважати на це.

"Пану Барньє потрібно закликати лідерів ЄС розглянути це, якщо вони теж хочуть домовитись, щоб дати йому змогу вести переговори таким чином, щоб знайти спільну мову з Британією. В іншому випадку варіант "без угоди" стане реальністю", - написав Барклай.

"Ми твердо бачимо, що питання кордонів Ірландії слід вирішувати в ході переговорів щодо майбутньої угоди між Британією та ЄС - так, як це і повинно було бути, - і ми готові добросовісно вести переговори на цій основі", - додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон попередив Європейський Союз, що необхідною умовою для ратифікації угоди про Brexit є відмова від запасного механізму з Північної Ірландії.