Автор "Чорнобиля" занепокоївся вибухом в Архангельській області / фото Telegram-канал Mash

Сценарист серіалу "Чорнобиль" від HBO Крейг Мейзін стурбований вибухом ядерного реактора в Білому морі поблизу Архангельська.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

Читайте такожШість осіб отримали серйозні дози радіації через вибух на російському полігоні - ЗМІ

Відео дня

"Те, що вони, нарешті, визнали, жахливо, але я набагато більше стурбований тим, про що вони досі мовчать", - написав Мейзін, прикріпивши посилання на новину про те, що Росія визнала вибух малого ядерного реактора.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двінської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Северодвинск і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух, що супроводжувався людськими жертвами і короткочасним підвищенням радіаційного фону. Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - в нормі.

Однак, датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону в російському місті Северодвинск (Архангельська область). Також, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.