Ніколас Мадуро / REUTERS

24 вересня президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив у Twitter, що прилетів до Росії, де в нього має відбутися зустріч із російським лідером Володимиром Путіним.

"Ми прибули на російську батьківщину, щоб зміцнити наші історичні й дуже позитивні взаємини та повагу між нашими народами", – написав Мадуро, опублікувавши фото із зустрічі в аеропорту.

Венесуельський лідер назвав "братніми" відносини між Москвою і Каракасом. Вони можуть стати "фундаментальною віссю для процвітання Венесуели", зазначив Мадуро.

Венесуельський і російський лідери зустрінуться 25 вересня, повідомив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков. За словами Пєскова, перемовини проведуть у форматі робочого сніданку.

Читайте такожТрамп і Мадуро підтвердили "секретні" переговори між Венесуелою і США

Зустріч Мадуро і Путіна відбудеться в Сочі на полях засідання Валдайського клубу, говорив Пєсков 23 вересня.

У Венесуелі триває політична криза. 10 січня Мадуро, який набрав найбільше голосів на виборах 2018 року, склав присягу президента. 15 січня підконтрольний опозиції парламент країни визнав Мадуро узурпатором.

23 січня голова парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни.

США, більшість країн Латинської Америки та Євросоюзу визнали Гуайдо тимчасовим президентом, Росія висловила підтримку Мадуро.