Напередодні федеральні виконавці утратили сигнал з браслета Гаврилова / Сергій Гаврилов, Вконтакте

Люблінський суд Москви оголосив у розшук одного з обвинувачених у справі «Нового величчя» Сергія Гаврилова. Раніше стало відомо, що він утік з-під домашнього арешту до України.

Про це повідомляє Новая газета.

Читайте такожРосія хоче вийти з угоди про покарання за злочини у міжнародних конфліктах

Відео дня

За словами суддів, до них надійшла подання від інспектора Федеральної служби виконання покарань Росії, у якому той повідомив, що напередодні був утрачений сигнал з браслета Гаврилова, коли той перебував удома.

Коли федеральні виконавці прибули на місце, квартира була знеструмлена, всередині «був безлад, нікого не було, телефон Гаврилова відключений».

Суд припинив провадження у справі Гаврилова і направив його до прокуратури. «Запобіжний захід Гаврилову змінити на арешт», – постановив суддя.

Адвокат утікача попросила відхилити цю заяву, оскільки вона дотепер не знає про місце перебування підзахисного.

Нагадаємо, українські прикордонники раніше повідомляли про 26-річного громадянина Росії, який «у ході розмови попросив політичного притулку». У бесіді з українцями росіянин, зокрема, пояснив, що у Росії він переслідується за участь в акціях протесту проти чинної влади.

Пізніше ЗМІ дізналися, що політичним біженцем став Сергій Гаврилов – мешканець Москви, інженер-програміст. Після масових затримань протестувальників Гаврилов почав відвідувати опозиційні сайти й групи в соцмережах, спілкуватися з іншими однодумцями. Брав участь у кількох зустрічах з іншими фігурантами справи.