В НАТО готові зустрічати "зелених чоловічків" / Ілюстрація REUTERS

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що "зелені чоловічки" були прихованою воєнною операцією Росії під час окупації українського Криму у 2014 році.

Читайте такожГенсек НАТО признав, що вже немає сенсу приховувати розбіжності в Альянсі щодо Сирії

Відео дня

Про це Столтенберг повідомив на прес-конференції у Брюсселі після завершення першого дня дводенного засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу.

За його словами, сьогодні ввечері міністри оборони країн Альянсу обговорять гібридні загрози.

Столтенберг наголосив, що гібридні загрози і гібридні тактики розглядаються в НАТО такими, що "надходять з різноманітних напрямків від державних і недержавних суб'єктів".

"Гібридні тактики - це усе, що має відношення від використання прихованих воєнних операцій, - маленьких зелених чоловічків, як ви бачили у Криму, до кампаній з дезінформації, - як ми бачили у багатьох країнах-членах НАТО, або до кібератак", - заявив Столтенберг, відповідаючи на запитання російського журналіста про те, хто на думку НАТО є головним джерелом гібридних загроз.

У цьому зв'язку генсек підкреслив, що Альянс постійно адаптується і змінює структуру, проводячи модернізацію своїх безпекових можливостей. В рамках цього при НАТО був створений оперативний центр з протидії гібридним атакам.